HU

Oktatás, kutatás

Dr. Lengyel József előadást tart

Több mint húszéves oktatási tapasztalatunk van, elsősorban az informatika szakterületén. 

Számos hazai és nemzetközi fejlesztésben veszünk részt egyetemekkel, szakközépiskolákkal, oktatáskutató intézményekkel együttműködve. Ezeknek az együttműködéseknek a keretében évente többször fogadunk külföldi hallgatókat szakmai gyakorlatra.

Munkákban a kezdetektől összekapcsolódnak az informatikai és oktatási fejlesztések. 

Az üzleti tevékenységként végzett IT szolgáltatások, rendszerépítés, szoftverfejlesztés biztosítják a hátteret ahhoz, hogy az elmélet és a gyakorlat egyszerre jelen legyen a képzésekben.

Oktatási, illetve oktatásfejlesztési szakterületeink:

  • Szakképzés, szakképzési programok fejlesztése informatikai szakmákhoz
  • Tréningek egyetemi és PhD hallgatóknak mesterséges intelligencia, gépi tanulás témakörben
  • Python programozás (angol és magyar nyelven)
  • Oktatáskutatás, 21. századi tanítási-tanulási módszerek
  • Digitális oktatás, tananyagfejlesztés pedagógusoknak
  • E-learning keretrendszerek és elektronikus tananyagok, oktatóvideók fejlesztése
  • Oktatási célú, online együttműködési platformok fejlesztése

 

Kutatás-fejlesztési projektek

Cégünk több európai uniós és hazai IT fejlesztési projektet valósított meg, melyek fő irányvonala a digitális biztonságtechnika és képfeldolgozás, illetve az eLearning és a multimédia.

 

A projekt fő célja a női informális gondozók felkészültségének megerősítése az alapvető digitális készségek és tudás megszerzése révén, hogy teljes mértékben kiaknázhassák az ezekben rejlő lehetőségeket a digitális egészségügyi szolgáltatások és technológiák területén.

Digitalis 2021–2024

 

A MASTERS' I projekt keretében olyan, mesterséges intelligencián és videokép-elemzésen alapuló diagnosztikai rendszert dolgozunk ki, amellyel a gazdák korán felismerhetik a szarvasmarhák sántaságát és mozgásszervi betegségeit.

MASTERS’ I 2021-2023

 

Kidolgozunk a szakoktatás számára egy új képzési, beavatkozási modellt, amely a hatékony digitális, nyitott és innovatív oktatásra és pedagógiai módszerekre, valamint a gyakorlati eszközökre összpontosít.

Vetwork 2020-2023

 

A projekt résztvevői magáncégekkel és akadémiai intézményekkel együttműködve, középiskolákon és szakiskolákon keresztül népszerűsítik a kiberbiztonsági szakterületet, és áthidalják a nemek közti szakadékot az iparágban.

BeaCyberPro 2018-2021

 

Az EU aktív idősödést célzó politikájával összhangban szeretnénk minőségi tanulási lehetőségeket nyújtani az idősebb (60 év feletti) felnőttek számára egy felhasználóbarát online platform kidolgozása révén.

BESS 2018-2020

 

Az AISAB projekt az EU-beli kkv-k innovációfejlesztésével és annak hatásával foglalkozik, a felsőoktatáson és a szakképzésen keresztül fejleszti a kkv-k innovációját támogató készségeket. 

Aisab 2017-2020

 

Latte nevű rendszerünkkel a gazdák bármikor, bárhol hozzáférhetnek az állataik legutóbbi helyadataihoz és egészségi állapotra vonatkozó adataihoz. A jel adó-érzékelő eszköz és a szoftver is használható legeltető és telepi állattartásban.

Latte 2017-2019

 

Kidolgoztunk egy olyan továbbképzési programot, amely felkészíti a résztvevőket az okoseszközök és netes alkalmazások használatára az idős emberek gondozásában.

Grandis 2016-2019

 

A Lisszaboni Egyezmény által kijelölt nyolc kulcskompetencia közül az egyik kompetenciacsokor a vállalkozásismeretekre vonatkozik. Mivel a vállalkozói készség nem egy konkrét kompetencia, inkább egy sor készség és képesség, a projekt játékosított formában ad teret a szóban forgó kompetenciákat fejlesztésére.

Plentis 2014-2016

 

A projekt célja, hogy segítsen a kkv-k ügyvezető igazgatóinak és vezetőinek felismerni az innováció fontosságát, és az innovációt a napi gyakorlat részévé tenni.

2inno 2013-2015

 

A projekt céljai: képzési programok (tartalmi és módszertani) fejlesztése, digitális tartalomfejlesztés (68 tantárgy elektronikus tananyagának fejlesztése), tartalomszolgáltatás modernizációja, tudásmenedzsment-rendszer létrehozása, valamint a képzők képzése.

ELTE TTK 2012-2014

 

A projekt célja egy nyelvtechnológiai megoldásra épülő webalkalmazás fejlesztése, amely összegyűjti, rendszerezi és értékeli az ökoinnovációkat, szektortól függetlenül, és egy online auditot követően automatikusan, személyre szabva kiajánlja az érdeklődő vállalkozásoknak.

KMR-12 2012-2014

 

Partnereinkkel az informatikai szakterületen működő oktatási intézmények és a vállalkozások közötti együttműködés ösztönzésén dolgoztunk, annak érdekében, hogy javuljon a képzési rendszerek minősége, és a diákok versenyképes végzettséggel és felkészültséggel lépjenek ki a munka világába.

ITACA 2012-2014

 

Az Intel® Teach program része az Intel befektetési programjának, melynek célja a képzés minőségének javítása az egész világon. Az Intel® Teach tananyagok magyarországi adaptációjára a Prompt Oktatóközpont kapott megbízást.

Intel Teach 2012

 

A térinformatikai rendszerek alkalmasak a helyhez kötött információk tárolására, gyors megjelenítésére és összetett elemzésére, ezért a térinformatikai információk használata nélkülözhetetlen követelmény napjaink környezetvédelmi rendszerének bemutatására szolgáló információs rendszerek számára.

TeIR-VÁTI 2011

 

Az SME 2.0 projekt eredményei segítik a kis- és középvállalkozásokat, hogy ingyenes hálózati és web 2.0-s eszközökre alapozva megújítsák üzleti tevékenységüket. Ezenkívül támogatja a jövő vállalkozóinak oktatóit abban, hogy javítsák a szakképzés minőségét.

SME 2.0 2011-2012

 

Hátrányos helyzetű munkavállalók képzési-foglalkoztatási programjában vettünk részt munkaadóként. A Befogadó munkahely program keretében grafikai asszisztens, programozóasszisztens és webszerkesztő munkakörökre készítették fel a projekt résztvevőit, akik később a Prompt munkatársai lettek.

Befogadó munkahely program 2009-2011

 

Együttműködésen alapuló tanítási-tanulási környezetet fejlesztünk, amelyben bevonjuk a pedagógusokat a hálózati kommunikáció, a tudásmegosztás közegébe.

TeNeGEN 2008-2010

 

A fejlesztés célja, hogy integrálja és egyben fejlessze a videorögzítő rendszert, intelligens eseménymenedzser alapú IP kamerás megfigyelőrendszer megoldással. Az így kifejlesztett rendszer egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik IP és analóg kamerák területén.

Reckon 2006

 

A Leonardo program keretében (2004–2006) a konzorcium három informatikai szakma követelményrendszerét dolgozta ki az EQF (European Qualification Framework) ajánlásainak megfelelően.

Embedding ICT 2004-2006

 

Letölthető előadások, publikációk

Lengyel Zsolt: Machine Learning-alapok (előadás), 2023. április 18. (PPT, a linkre kattintva letöltődik)

3-vetwork-machine-learning-alapok-lzs.pptx