HU

Beléptetőrendszerek és munkaidő-nyilvántartó telepítése és karbantartása 

A Prompt megtervezi és kiépíti az Ön vállalkozása igényeinek és céljainak megfelelő, költséghatékony beléptetőrendszert, beépített munkaidő-nyilvántartóval együtt. Szükség esetén beléptetőkapukat is telepítünk a rendszerhez.

Kérjen árajánlatot!

Ha csak egy-két ajtónál van szüksége beléptetésre, az önálló beléptetőpontok telepítése lehet a legcélszerűbb választás. 

Önálló beléptetőpontok esetében a beléptetőeszköz minden feladatot ellát önmagában, nem szükséges összekötni számítógéppel vagy vezérlő szerverrel. 

Ennél a megoldásnál minden egyes belépési pontot külön-külön meg kell tanítani, hogy kiket engedhet be, és a saját memóriájukból végzik az azonosítást, majd offline végzik a munkájukat, további beavatkozást nem igényelve.

Ha több ponton szeretné automatizálni a beléptetést, a központosított beléptető rendszereket ajánljuk, amellyel szinte korlátlan számú belépésre jogosult személyt adhatunk meg. 

A központosított rendszerek esetében egy központi szerver számítógépről programozható az összes belépési pont, és a szerver szükség esetén a világ bármely pontjáról elérhető. Ha megszakad a kapcsolat a belépési pont és a szerver között, akkor a beléptetőeszközök offline tovább működnek, de ilyenkor nem programozható vagy állítható belépési jogosultság.

Azonosítási módok és beléptetőeszközök

Érintéses elven működő azonosítóeszközök:

  • kódzáras beléptető (akár kártyás ajtónyitási lehetőséggel együtt), pl. Jantar
  • vonalkódolvasó (pl. raktárakban), 
  • mágneskártya-olvasó (amilyen a bankkártyaolvasó is),
  • chipkártyaolvasó (mint a Smart kártya vagy Supershop kártya), 
  • biometrikus azonosítás (ujjlenyomat- vagy tenyérlenyomat-azonosító, érhálózat-azonosító).

Érintés nélküli (contactless) azonosítóeszközök:

  • proxy kártyás beléptető (akár kódzárral kombinálva): ezek a rádiófrekvenciás olvasók (RFID/Mifare beléptető rendszerek) a legelterjedtebbek. Akár 1–1,5 méteres olvasási távolság is lehetséges, vagyis elő se kell venni a kártyát az ajtónyitáshoz: az olvasó a zsebünkből leolvassa. A technológia tokozása nemcsak kártya lehet, hanem például óra, karperec, ruhába varrható gomb is.
  • biometrikus azonosítók (íriszazonosító, arcfelismerő).
  • RF azonosítás: beléptetőazonosítóval kombinált rádiófrekvenciás (433 MHz) távirányító, amelynek a hatótávolsága akár 50 méter is lehet.

Munkaidő-nyilvántartás

A beléptetőrendszerek egyik igen hasznos kiegészítő funkciója a munkaidő-nyilvántartó, amellyel a dolgozók munkaidejét, adott helyszínen eltöltött idejüket másodpercre pontosan ki tudjuk keresni a rendszerből, és a szabadságokat, valamint a betegállományokat is nyilvántarthatjuk vele.

A munkaidő-nyilvántartót bármelyik bérszámfejtő rendszerhez hozzá lehet kapcsolni, így a hónap végi bérszámfejtési feladatokat pár perces munkává lehet redukálni, és valós munkaidőt lehet számlázni.

Kérjen árajánlatot!