HU

Kapuautomatizálás, beléptetőkapu- és sorompótelepítés

Nagykapuk és garázsajtók

Lakatos végzettségű kollégáink segítségével igényes vas- és faipari kialakítású, automatizált bejárati kapukat és automatizált, szekcionált vagy bukó garázskapukat is telepítünk.

Az is megvalósítható, hogy a nagykaput, a garázskaput, valamint a garázs riasztórendszerét ugyanazzal a távirányítóval tudjuk vezérelni, így 3 távirányító helyett 1-et kell használnunk, és még az autóból sem kell kiszállnunk, hogy a riasztót hatástalanítsuk.

A garázsajtók esetében kétféle mozgatási megvalósítás lehetséges. Az egyik (és feltételezhetően egyben legelterjedtebb), amikor az ajtót egy motor segítségével felcsukjuk a garázs plafonjára. Ennél a kialakításnál választható egyben nyíló és osztott – úgynevezett szekcionált – ajtótípus. A másik megoldás, amikor, egy redőnyhöz hasonlóan, dobra tekerjük fel az ajtót.

A nagykapuk nyitására több megoldási lehetőség van. Az egyik legelterjedtebb az úgynevezett toló megoldás, ahol a kapu teljes hosszában elmozdítható, és a kerítés mentén eltolva nyílik ki. A másik a szárnyas kapuk nyitása: mindkét szárnyra felszerelünk egy mozgató motort, és így a szárnyakat 90°-ig vagy 100–110°-ig nyithatjuk ki.

Sorompók

Szinte mindenféle felhasználásra választható sorompó – egy kis irodaépülethez például, ahol 10 autó áll be naponta, egy kis teljesítményű sorompó is megfelelő lehet, de egy parkolóházba már nagy teljesítményű sorompó kell, amely akár percenként több mint 10 nyitásra is alkalmas.

Távirányítós rendszer esetén a sorompónak csak tápellátás szükséges (ez előny).

Valamennyi automatizált eszköznél nagy figyelmet kell fordítanunk a biztonságos működésre, a becsípődés vagy rácsukódás megakadályozására. A sorompók esetében ezt korábban csak infrasorompókkal lehetett megoldani. A vezérlőegységek fejlődésének köszönhetően ma már maga a motor érzékeli a rácsukódást, és megfordítja a mozgás irányát, így megvédi az akadályozó tárgyat (autót) vagy személyt. Az infrasorompók sem lettek elhagyva: amellett, hogy megmaradt a biztonsági funkciójuk, a rendszer kényelmi szolgáltatásait bővíthetjük velük (pl. automatikus becsukás kihajtás után).

Forgóvillák, forgókapuk

Mindkettő a gyors, automatizált beléptetést teszi lehetővé. 

A forgóvilla vagy forgókapu olyan áthaladási pontokhoz javasolt, ahol sok ember egymás utáni automatizált beléptetését kell megoldani (épületbejáratoknál, metrómegállókban stb.). Jellemzően beléptetőrendszerrel együtt használják – ilyenkor azonosítás után fordul egyet a kapu. 

A forgókapuk ugyanilyen célra használhatók, azonban mivel 2 méter magasak, nem lehet átugrani őket.

A sorompó, forgóvilla, forgókapu csak „végrehajtó” eszközök – rendszerint kell hozzájuk egy beléptetőközpont, vagy akár egy egyszerű kapcsoló, amelyet a portás vagy biztonági őr kezel.

Kérjen árajánlatot!