HU

Alkalmazásfejlesztés okosotthonokhoz

Szoftvereket tervezünk és fejlesztünk különféle IoT rendszerekhez és okosotthonokhoz, és a teljes hardveres kiépítést is elvégezzük. 

Ilyen például az a szoftverünk, amelynek a segítségével mobileszközről, távolról irányítható a kapunyitás, ki-be kapcsolható a riasztórendszer vagy a világítás, illetve automatizálhatók, időzíthetők folyamatok.

Fejlesztettünk egy iOS alkalmazást is, amely a riasztó állapotát és a hőmérsékleteket kijelzi telefonon, vagy nyitja a kaput, és ezzel egy időben a kamera ráfordul a kapura, így a felhasználó látja is, hogy nyílik vagy csukódik a kapu.

Az ilyen alkalmazásokkal az energiahatékonyság is nagyban javítható: az elektromos ellátás minden szinten kikapcsolható, így ha élesítik a riasztót, akkor megoldható, hogy az épület minden helyisége áramtalanítva legyen. (Ilyenkor természetesen van egy ún. biztonsági hálózat – safety áramkör –, amit nem kapcsolunk le, pl. riasztórendszer, kamerarendszer, szerverek, fűtés stb.)

De ilyen az az alkalmazásunk is, amellyel az irodaház fűtési rendszerét tudjuk szabályozni. Érzékelőket szereltünk fel az épület egyes pontjain, így a kazán és a szenzorok küldik az adatokat a kifejlesztett alkalmazásunkba, amellyel a kazán szabályozható. Ennek több előnye van:

  • Energiahatékonyság: Az alkalmazás nemcsak tárolja és megjeleníti a hőmérsékleti adatokat és statisztikákat, és rajta keresztül távolról, mobileszközről is bármikor szabályozható, valamint ki-be kapcsolható a kazán, és így optimalizálható a teljesítmény és a hőmérséklet.
  • Automatizálhatóság: Az irodaházban automatizáltan ki-be kapcsol: ha nincs senki az épületben, kikapcsol, reggel pedig egy ütemezett időpontban bekapcsol, hogy mire beérkeznek a dolgozók, meleg legyen.
  • Integrálhatóság: A rendszer összekapcsolható más rendszerekkel, és szinkronizálható a működésükkel. A riasztóval például praktikus összehangolni: amikor a riasztó éles, akkor kikapcsol a fűtés, hiszen akkor üres az épület. 
  • Felhasználóbarát működtetés: A pillanatnyi értékek és a tárolt adatok jól áttekinthetően vannak megjelenítve a felhasználói felületen. A szabályozófelület szintén egyszerűen használható, és a kazán távolról, bármikor ki-be kapcsolható, az időzítése, időzítési beállításai távolról is elvégezhetők.

Folyosó aktuális hőmérséklete
0 °C
ISMERETLEN
FOLYOSÓ HŐMÉRSÉKLETE:0 °C
VÍZHŐMÉRSÉKLET:0 °C
MÉRÉS IDEJE:00:00
NAPI HŐINGADOZÁS