HU
aisab logo

Aisab – Alkalmazott innováció diákok és vállalkozások számára

Az AISAB projekt az EU-beli kkv-k innovációfejlesztését és annak hatását célozza. Más innovációs projektek és anyagok munkájára építve olyan megközelítéseket dolgoz ki, amelyekkel a felsőoktatáson és a szakképzésen keresztül lehet fejleszteni a kkv-k innovációját támogató készségeket. Ezek a kiegészítő munkafolyamatok az innovációt ösztönzik mind a projekt során, mind pedig fenntartható módon azzal, ha a felsőoktatási intézmények és a kkv-k számára szakképzést nyújtó szervezetek beépítik az eredményeket a mindennapi tevékenységükbe.

A projekt során olyan tananyagokat fejlesztünk, amelyek javítják a tanulók készségeit az innováció értékelésében és megvalósításában. A kkv-k számára eszközkészletet is kidolgozunk az innovációs gyakorlat öndiagnosztikájához, valamint olyan üzleti beavatkozási módszereket vezetünk be, amelyek felhasználhatók a kkv-k innovációs gyakorlatának javítására.

Az AISAB konzorciumban öt felsőoktatási és három szakképzési, illetve kkv-partner dolgozik együtt, és mindegyiküknek van tapasztalata a kkv-k készségeinek fejlesztésében. Minden partner arra koncentrál, hogy tevékenységével valódi hatást gyakoroljon az üzleti növekedésre. Szakértők a szakképzési tananyagok kidolgozásában, és együttműködnek a kkv-kkal az üzleti növekedés elősegítésében.

A felsőoktatási intézményekben és a kkv-kben tanulókkal folytatott konzultáció során a projekt tananyagokat és tanácsadási folyamatokat dolgoz ki, amelyek célja az innovációra való készség és az innováció hatásainak növelése, a készségek kkv-kban való aktív felhasználása révén.

Ez a megközelítés megerősíti az „innovációs ökoszisztémát” azáltal, hogy összehozza az innovációs rendszerben érdekelt feleket. Az együttműködés, a kommunikáció és a felsőoktatási és szakképzési szintű tudáscsere is hozzájárulnak az eredményekhez.

A projekt gyakorlati megközelítést alkalmaz, amelynek eredményeként a felsőoktatási intézmények innovációs modulokat fogadnak el és ágyaznak be a gyakorlatukba.

A kkv-kra gyakorolt hatás magában foglalja a folyamatok fejlesztését és a jobb pénzügyi teljesítményt az innováció magasabb szintje révén. A felsőoktatási hallgatóknak fejlődnek a tanácsadói készségeik, és így javul a foglalkoztathatóságuk. A felsőoktatási intézmények és a kkv-k, illetve képzők és szolgáltatók mélyebben megértik, milyen akadályok gátolják az innovációt a kkv-kban, és javítják a tevékenységük hatékonyságát azzal, hogy beépítik az innovációt.

A projekt eredményei egy nyilvános webhelyen is elérhetők lesznek. A projektpartnerek szeretnék, hogy az anyagokat régióik más szervezetei újrafelhasználják és módosítsák, platformot biztosítva az innovációmenedzsment hosszú távú fejlesztéséhez.