HU

2inno.eu – „Do innovation now!”

A projekt célja az, hogy hozzásegítse a kkv-k ügyvezető igazgatóit és felső vezetőit annak a felismeréséhez, hogy mennyire fontos az innováció a kis cégek esetében is, és hogy az innováció a napi gyakorlat részévé tegyék.

18 tapasztalt európai intézmény vett részt a projektben, és közülük hat aktív partner vezette be az eredményeket a saját országában (Ausztriában, Szlovéniában, Spanyolországban, Olaszországban, Magyarországon és Írországban).

Míg a multinacionális vállalatok megtehetik, hogy szakembereket (K+F osztályon innovációs asszisztenseket, szakértőket) alkalmazzanak, fennáll a veszély, hogy a kis- és középvállalkozások számára az innováció elérhetetlen marad.

Ma már sok, az innovációval és innovációmenedzsmenttel kapcsolatos elmélet, eszköz, módszer létezik, és ez a tudásanyag mindenki számára könnyen elérhető. Felvetődik azonban a kérdés: miért bizonyul olyan nehéznek a módszerek átültetése a gyakorlatba, különösen a kisvállalkozások esetében?

A 2inno.eu projekt megoldásként a „DUI – learning by doing, using and interacting mode” (magyarul: cselekedve tanulás, használd és vegyél részt) módszert javasolja.

A kisvállalkozásoknak gyakorlatias szemléletben, néhány hét alatt kell megtanulniuk, hogy hogyan tudnak innovációs projekteket elindítani és végigvinni. Testreszabott innovációmenedzsment tréningekkel szeretnénk segíteni a kkv-kat abban, hogy áthidalják az elmélet és a gyakorlati közötti szakadékot, és rátaláljanak a saját „innovációs kultúrájukra”. A mottó: „DO innovation now!”

A 2inno módszertant hat európai intézmény konzorciuma fejleszti, és a munkában 12 támogató partner is részt vesz. A projekt koordinátora és egyben kezdeményezője az osztrák Hafelekar Ltd.

A projekt weboldala: www.2inno.eu

Szórólap:

2inno-szorolap.pdf

2. hírlevél:

2inno-hirlevel-2.pdf

4. hírlevél:

2inno-hirlevel-4.pdf

A projekt időtartama: 2013. október – 2015. szeptember

Partnerek:

  • Hafelekar Unternehmensberatung Schober GmbH, Ausztria
  • Instituto de Formación y Estudios Sociales, Spanyolország
  • Prompt Kft., Magyarország
  • Dún Laoghaire Rathdown Chamber, Írország
  • Camporlecchio Educational Srl, Olaszország
  • Korona plus d.o.o., Szlovénia