HU

Befogadó munkahely program

Hátrányos helyzetű munkavállalók képzési-foglalkoztatási programjában vettünk részt munkaadóként. A Befogadó munkahely program keretében grafikai asszisztens, programozóasszisztens és webszerkesztő munkakörökre készítették fel a projekt résztvevőit, akik később a Prompt munkatársai lettek.  A projekt gazdája a GAK Nonprofit Közhasznú Kft. Társadalmi Diverzitás Programja.

A Befogadó munkahely program a társadalmi integráció és az esélyegyenlőség fontos eszköze, amely hosszútávú, fenntartható megoldást kínál a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok munkaerő-piaci integrációjára. A felkészítést követően a program a foglalkoztatás első szakaszában is folytatódikaz újdonsült munkavállalókat a munkahely megtartásában is segíti.

A Befogadó munkahely program kialakításához modellként szolgált a Budapest Esély Nonprofit Kft. (korábban Fővárosi Közhasznú Foglalkoztatási Szolgálat) és partnerei által az Equal program keretében megvalósított, „Befogadó Budapest – befogadó munkahelyi gyakorlatok kialakítása és népszerűsítése a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló szervezetekben” című, EQUAL-2.2.1.-2005-10-0002/1.0 számú projekt módszertana. A programba ezenkívül beépítettük a saját szervezetünk által korábban megvalósított munkaerő-piaci reintegrációs projektek tapasztalatait, jól bevált módszereit.

 A „Partnerségben a munkahelyi esélyegyenlőségért – befogadó szervezeti kultúra elterjesztés a Gödöllői kistérségben” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg 2009 és 2011 között.