HU

Miért ajánljuk a Drupalt vállalati és szervezeti honlapokhoz?

Ha blogot szeretnénk indítani, vagy mikrovállalkozásunknak van szüksége online jelenlétre, a WordPress nagyszerű megoldás lehet. Azonban ha skálázhatóságra, moduláris bővíthetőségre és rugalmas fejlesztési lehetőségekre van szükség, akkor a nyílt forráskódú Drupal tartalomkezelőt ajánljuk.

A vállalati szintű honlapokhoz a Drupal az alkalmasabb a következő szempontok miatt:  

  • biztonság,
  • integrálhatóság,
  • bővíthetőség és rugalmasság,
  • többnyelvűség,
  • differenciált felhasználói jogosultságkezelés,
  • könnyű tartalomkezelés és tartalomrendszerezés.

Biztonság

A szigorú kódolási szabványoknak, a több mint 1 000 000 fejlesztőből álló közösség kódellenőrzési folyamatainak, valamint a dedikált biztonsági csapat munkájának köszönhetően a Drupal az egyik legbiztonságosabb és legstabilabb platform a piacon. A biztonság priorizálása kiterjed a felhasználói hozzáférések szabályozásától az adatbázis titkosításán és a rosszindulatú adatbevitel megakadályozásán át a túlterheléses támadások kockázatának csökkentéséig a teljes platformra. A biztonság az egyik legfőbb oka annak, hogy a bankszektor, a kormányzati szféra, a közigazgatás és az egészségügy egyre több szereplője választja a Drupalt.

Bővíthetőség és rugalmasság

A Drupal rugalmas és skálázható platform, ami úgy bővíthető új funkciókkal, és úgy alakítható, ahogyan az üzlete fejlődése megköveteli. Akár e-commerce funkcionalitással, akár fórummal, akár harmadik féltől származó szolgáltatással való bővítésről van szó, a Drupallal egészen biztosan megoldható.

Integrálhatóság

Sok vállalati honlap kommunikál külső, harmadik féltől származó rendszerekkel. Ilyenek lehetnek például a fizetési és szállítási rendszerek, a marketingfolyamatokat automatizáló szolgáltatások, a chatbotok, a vállalatirányítási rendszerek (CRM, ERP), a közösségimédia-platformok.

Differenciált felhasználói jogosultságkezelés

A Drupal biztonsági modelljének kiemelkedő eleme az egyedülállóan rugalmas és differenciált hozzáférés-szabályozás. A webhely kezelőinek szerepköröket hozhatunk létre, a bizalmi fokozatnak vagy szakértelemnek megfelelően. Részletesen meghatározható és beállítható, hogy a webhelynek melyik részeihez és funkcióihoz milyen módon férhetnek hozzá az egyes szerepkörök. A kezelőknek akár több szerepkört is adhatunk.

Többnyelvűség

Ha nemzetközi csapat dolgozik majd a honlapon, vagy nemzetközi célpiacot szeretne elérni vele, a Drupallal egyetlen más tartalomkezelő sem veheti fel a versenyt. A Drupal alaprendszerének része több mint 100 nyelv, amelyre lefordíthatók a tartalomtípusok és azok mezői, a menük, a blokkok, a taxonómia, a felhasználók, a kapcsolatfelvételi űrlapok – egyszóval a teljes honlap. A Drupal lehetővé teszi a (feltételezett) preferált nyelv felismerését is a felhasználó IP-címe, böngészőbeállításai, munkamenete és egyéb adatok alapján.

Könnyű tartalomkezelés és -rendszerezés

A Drupal tartalomkezelő rendszere intuitív, könnyű használni, és nem igényel HTML-szerkesztői ismereteket. A sok százezer vagy akár millió dokumentumot tartalmazó webhelyek esetében igazi kihívássá válhat a tartalomkezelés, és az ilyen honlapok tulajdonosai hamar szembesülhetnek vele, hogy a CMS-ük nem tudja tartani a lépést a fejlődéssel, rugalmatlan, nehézkesen fenntartható. A Drupal tartalomkezelési funkcióit viszont kifejezetten az ilyen szintű összetettséget szem előtt tartva tervezték. A tartalom rendszerezését egyedülálló és rugalmas taxonómia, címkézés segíti, amelyekkel egyedi tartalomtípusok és nézetek hozhatók létre.