Milyen a jó webtárhely-szolgáltatás?

Az, hogy milyen tárhelyet választ a webhelyének, fontos üzleti döntés. A jó tárhely jellemzője, hogy a legkorszerűbb módszerekkel védik a feltöréstől, a weboldalak betöltési sebessége nagyobb látogatószámnál sem lassul, és a mérete is megfelel a céljainknak és a webhely használatának.

Rendszeres biztonsági frissítések

Ha nem biztonságos a szerver, amelyen a honlapját tárolja, az információk elveszhetnek, ellophatják őket, és ez akár végzetes is lehet az üzlete számára. 

A CMS-ekhez, azaz tartalomkezelő rendszerekhez (Drupal, Wordpress, Joomla) is gyakran adnak ki biztonsági frissítéseket, amelyeknek a telepítése nélkül a webhely előbb-utóbb sérülékennyé válik, és hosszútávon automatizált (vagy akár célzott) támadások áldozatává válhat. 

Egy egyszerű céges honlapról, amely semmilyen személyes adatot nem tárol, és amelyen nem tudnak a felhasználók bejelentkezni, természetesen adatot sem tudnak ellopni a hackerek. Az ilyen weboldalak támadásakor a támadó célja az, hogy a tartalmat módosítsa, és lecserélje illegális vagy akár veszélyes (vírusos) tartalomra.

Ha a weboldala nincsen megfelelően karbantartva – sem a szerverre, sem a weboldalt futtató CMS-motorra nincsenek telepítve a biztonsági frissítések –, akkor a webhelyén furcsa tartalmak jelenhetnek meg, esetleg kártékony kódot fog futtatni a látogatók gépén. 

Karbantartás

A jó tárhelyszolgáltató nemcsak „tárolja”, hanem karban is tartja a rábízott honlapokat: a honlapra és a szerverre is rendszeresen telepíti a biztonsági és egyéb frissítéseket. 

Folyamatos felügyelet, azonnali intézkedés

Ha a webhelye valamilyen oknál fogva elérhetetlenné válik, vagy éppen hirtelen olyan mértékben megugrik a nézettsége, hogy az rendszergazdai bővítést (beavatkozást) igényel, a jó tárhelyszolgáltató azonnal értesül róla, és intézkedik. Támadás, hálózati hiba vagy egyéb hiba esetén a folyamatos felügyeletnek köszönhetően a webhelye maximális biztonságban lesz. 

Automatikus biztonsági mentések

Az automatikus biztonsági mentések sok bosszúságtól kímélhetik meg, ha véletlenül töröl egy fontos tartalmat a honlapján, vagy egyéb adatvesztést szenved. A megfelelő tárhelyszolgáltató könnyedén helyreállítja a webhelyét – mi akár díjmentesen is.

Nézze meg a hostingszolgáltatásunk részleteit, a szervereink paramétereit!