Webhelyek újratervezése, felújítása

Egy adott ponton az is lehetséges, hogy úgy érzi, az egész felépítés, navigáció újragondolásra szorul.

4 jel, hogy elérkezett az idő a weboldala megújítására

A webhelye legalább 3 éves

A három éve vagy még régebben készített webhelyek nem feltétlenül elavultak, de érdemes átgondolni, megfelelnek-e a mai minőségi elvárásoknak. Ha a versenytársai webhelye könnyebben használható, tetszetősebb, korszerűbbnek tűnik, akkor jó eséllyel elérkezett az idő a megújulásra.

Az oldalak lassan töltődnek be

A betöltési idő nagyban befolyásolja a felhasználói élményt, ami miatt ez ma már rangsorolási tényező is. Az internethasználók nagy része, különösen a mobilon netezők nemritkán csupán 2-3 másodpercig várnak, hogy egy oldal betöltődjön – ezután elhagyják az oldalt, és máshol keresik meg az információt. Éppen ezért a böngészők (pl. Google, Bing) találati listáin előnyösebb pozícióhoz jut az, akinek gyorsabb a weboldala.

A tartalom nehézkesen frissíthető

Ma már nem szükségesek kódolási vagy technikai ismeretek ahhoz, hogy a tartalmat frissítsük. Ha az ön webhelyén csak szakember segítségével tölthető fel vagy módosítható a tartalom, akkor ideje tartalomkezelő rendszerre, azaz CMS alapú webhelyre váltani.

A webhelye nem reszponzív

Ha a webhelye nem alkalmazkodik a különféle képernyőméretekhez, hanem minden eszközön pontosan ugyanúgy néz ki, ezért a látogatóknak mobilon jobbra-balra kell görgetniük és nagyítaniuk kell, hogy meg tudják tekinteni a tartalmakat, akkor ajánlott a reszponzív webhelyre való váltás.