Grafikus webdizájn

Az új webhelye fejlesztéséhez

  • kiválaszthatunk egy kész, megvásárolható dizájnsablont,
  • vagy egyedi grafikai terveket készíthetünk.
  • A már létező dizájnja pontos lemásolására is lehetőség van, ha például szeretne egy másik tartalomkezelő rendszerre váltani, de megtartaná a website-ja grafikus megjelenését, vagy csak reszponzívvá szeretné tenni a jelenlegi oldalát.

Készen megvásárolható dizájnsablon (template)

A sablon alapú webhely kivitelezése gyorsabb és olcsóbb, hiszen kész, megvásárolható grafikus dizájnnal dolgozunk. Hátránya, hogy nehézkes lehet a tartalom kész formába illesztése, esetleg a tartalmat a formához kell alakítania. Ha Ön dizájnsablon alapú honlapot szeretne, segítünk kiválasztani a céloknak legmegfelelőbbet.

A megvásárolható sablont nem kell egy az egyben változatlanul felhasználni: az Ön igényei szerint bizonyos fokig testreszabhatjuk.

Például nem kell minden sablonoldalt vagy egy sablonoldal minden elemét felhasználni: kiválaszthatunk egyes elemeket a sablon különböző oldalairól, és kombinálhatjuk őket. Szinte mindig megváltoztatjuk a sablon színeit a megrendelő brandjének színeire, és a betűtípussal is gyakran ez a helyzet. 

Egyedi grafikus webdizájn

Az egyedi grafikus dizájnnal készült website-ok kivitelezése valamivel drágább és időigényesebb, viszont biztosan nem „köszön vissza” a grafika egy másik website-on, és a felépítés kifejezetten az ön egyedi igényeire, speciális tartalmaira lesz szabva. Így a felhasználói élmény is jobb lehet, és a márkaépítést is jobban támogatja ez a megoldás.

A dizájnerünk által alkotott grafikus tervet legtöbbször kép formátumban mutatjuk be az ügyfeleinknek. Kérésre videoprototípust is készítünk, amely nemcsak statikus képekkel szemlélteti a leendő weboldalt, hanem a grafikus által megtervezett animációkat, a weboldal használat közbeni működését is szemléltetni tudja. Ilyen volt például a Prompt.hu főoldaldizájnjának videoprototípusa:

A dizájnból vagy annak egyes elemeiből kérésre több változat is készülhet.

Reszponzív dizájn

Akár kész sablon, akár egyedi grafikus dizájn alapján dolgozunk, akár csak lemásolunk egy már létező dizájnt, a kész website minden esetben reszponzív lesz, azaz az elemek átrendezésével és átméretezésével alkalmazkodik majd bármilyen kijelzőmérethez. Így nemcsak asztali gépen, hanem mobil eszközökön (iPhone-on, iPaden, Android okostelefonokon és táblagépeken) is jól mutat és kényelmesen használható lesz. 

Miért olyan fontos a reszponzív dizájn?

  1. A kisebb kijelzőn böngésző látogatók közül kevesebben fognak visszafordulni (elhagyni az oldalt), mielőtt vásárolnának, feliratkoznának a hírlevélre, elolvasnák a tartalmat stb.
  2. Nincs szükség arra, hogy külön mobil webhelyet fejlesszünk, üzemeltessünk, tartsunk karban és szerkesszünk. 
  3. A Google ajánlása szerint a reszponzív webdizájn az iparág legjobb gyakorlata – reszponzív weboldallal jobbak az esélyei, hogy előbbre kerüljön a találati listán.

Teljes arculattervezés

Ha teljes arculattervezést kér, akkor a honlap látványtervén kívül a hírlevél és cégnévjegy látványtervét is elkészítjük, hogy minden céges dokumentumnak professzionális legyen a megjelenése, és tökéletesen passzoljanak egymáshoz.