Grafikus webdizájn

Új webhelye fejlesztéséhez kiválaszthatunk egy kész dizájnsablont, vagy egyedi grafikai terveket készíthetünk. A már létező dizájnja pontos lemásolására is lehetőség van, ha például szeretne egy másik tartalomkezelő rendszerre váltani, de megtartaná a website-ja grafikus megjelenését, vagy csak reszponzívvá szeretné tenni a jelenlegi oldalát.

A grafikus terv, amelyet ügyfelünknek bemutatunk, legtöbbször kép formátumú. Az a célja, hogy szemléltesse az elemek elrendezését, a szövegek, képek, fejléc, további elemek kinézetét.

Kérésre videoprototípust is készítünk, amely nemcsak statikus képekkel szemlélteti a leendő weboldalt, hanem a grafikus által megtervezett animációkat, a weboldal használat közbeni működését is szemléltetni tudja.

A dizájnból vagy annak egyes elemeiből kérésre több változat is készülhet.

Reszponzív dizájn

Egyre többen használják a mobiltelefonjukat böngészésre, ezért fontos, hogy weboldala ne csak asztali gépen, hanem mobil eszközökön (iPhone-on, iPaden, Android okostelefonokon és táblagépeken) is jól mutasson és könnyen használható legyen. Ezért akár kész sablon, akár egyedi grafikus dizájn alapján dolgozunk, akár csak lemásolunk egy már létező dizájnt, a kész website minden esetben reszponzív lesz, azaz tökéletesen alkalmazkodik majd bármilyen kijelzőmérethez. 

Miért olyan fontos a reszponzív dizájn?

  1. Ha egy webhely automatikusan alkalmazkodik a látogatók által használt eszközökhöz, azaz az elrendezés tökéletesen illeszkedik bármilyen képernyőmérethez, akkor a kisebb kijelzőn böngésző látogatók közül kevesebben fognak visszafordulni (elhagyni az oldalt), mielőtt vásárolnának, feliratkoznának a hírlevélre, elolvasnák a tartalmat stb.
  2. Reszponzív oldalak esetén nincs szükség külön mobil webhelyre, mint korábban. Ma már ugyanaz a weboldal tökéletesen elláthatja a mobilos és az asztali verzió funkcióit, így nem kell két külön website-ot fejleszteni, üzemeltetni, karbantartani, szerkeszteni. 
  3. Reszponzív weboldallal jobbak az esélyei, hogy előbbre kerüljön a Google találati listáján. A keresőmotor-óriás ajánlása szerint a reszponzív webdizájn az iparág legjobb gyakorlata.

(Ha biztos akar lenni benne, hogy a webhelye a régebbi vagy ritkábban használt böngészőkön és eszközökön is működőképes és jól használható lesz, akkor érdemes egyszerűbb dizájnt választani.)

Egyedi vagy sablon alapú dizájn?

A sablon alapú webhely kivitelezése gyorsabb és olcsóbb, hiszen kész, megvásárolható grafikus dizájnnal dolgozunk. Hátránya, hogy nehézkes lehet a tartalom kész formába illesztése, esetleg a tartalmat a formához kell alakítania.

Az egyedi grafikus dizájnnal készült website-ok kivitelezése valamivel drágább és időigényesebb, viszont biztosan nem „köszön vissza” a grafika egy másik website-on, és a felépítés kifejezetten az ön igényeire, tartalmaira lesz szabva, így a felhasználói élmény is jobb lesz, és a márkaépítést is jobban támogatja ez a megoldás.

Teljes arculattervezés

Ha teljes arculattervezést kér, akkor a honlap látványtervén kívül a hírlevél és cégnévjegy látványtervét is elkészítjük, hogy minden céges dokumentumnak professzionális legyen a megjelenése, és tökéletesen passzoljanak egymáshoz.