Honlapkészítés

A Prompt webfejlesztő csapata felhasználóbarát, könnyen kezelhető és további funkciókkal rugalmasan bővíthető honlapokat készít, amelyek mindenféle mobileszközön jól mutatnak és jól használhatók (reszponzívak), gyorsan betöltődnek, technikailag keresőoptimalizáltak, és készen állnak a tartalmi optimalizálásra.

Kérjen árajánlatot!

A honlapkészítés folyamata dióhéjban

Egy igazán jól használható és kifogástalanul működő honlap elkészítése több lépésből álló folyamat:

  1. a honlap és az egyes oldalak felépítésének, tartalmának megtervezése,
  2. a grafikus dizájn megrajzolása (vagy a megfelelő sablon kiválasztása),
  3. a tényleges honlap elkészítése, a fejlesztési, kódolási munkálatok.

1. Tervezés

Először is az Ön igényeivel kell megismerkednünk. Mi a webhely célja? Ennek a meghatározása a legfontosabb első lépés. Az igények felmérése után, a rendelkezésre álló tartalom és a kívánt funkciók ismeretében megtervezzük, hogyan épüljön fel a webhely.

A tervezés első fázisában gyakran egy ehhez hasonló drótvázon (wireframe-en) vázoljuk fel a szerkezetet, és így mutatjuk be ügyfeleinknek, hogyan épül majd fel elképzeléseink szerint egy-egy oldal az új vagy megújult honlapon:

2. Webdizájn és arculattervezés

Új vagy felújítandó webhelyéhez kiválaszthatunk egy készen megvásárolható sablont, vagy a drótváz alapján egyedi grafikai terveket készíthetünk. 

Ha egyedi grafikát szeretne, a terveket statikus képeken vagy mozgóképen (prototípuson) is be tudjuk mutatni. A Prompt website-jának felújítása során ez volt az egyik prototípusunk:

A már létező dizájnja pontos lemásolására is lehetőség van (ha például szeretne egy másik tartalomkezelő rendszerre váltani, de megtartaná a website-ja grafikus megjelenését, vagy csak reszponzívvá szeretné tenni a jelenlegi oldalát). 

3. A honlap összeállítása

Ebben a fázisban készül el a tényleges, működő honlap a dizájnból. Bár elkötelezettek vagyunk a Drupal tartalomkezelő rendszer (CMS) mellett, Wordpress, Magento és más CMS-alapú webhelyekkel is együttműködünk.

Minden általunk fejlesztett website reszponzív, tehát asztali gépen és mobileszközökön is ideális a megjelenítésük.

Akár sablon, akár egyedi dizájn alapján dolgozunk, a weboldalakat a legtöbb felhasználó által használt böngészők (Google Chrome, Firefox) legújabb verzióin és a főbb eszközökön (iPhone-on, iPaden, Android okostelefonokon és táblagépeken) is alaposan teszteljük a kompatibilitás érdekében.

A honlapot a publikálásig egy ideiglenes címen érhetik el az arra jogosultak, a nagyközönség tehát nem férhet hozzá, amíg folynak a munkálatok, viszont Ön nyomon követheti a munka haladását. 

4. Hosting

A fejlesztés és a tesztelés fázisában a saját szerverünkön tároljuk az oldalt, de a végleges webhostingra is megbízható megoldást ajánlunk. 

A fejlesztés és a karbantartás is gördülékenyebb és olcsóbb, ha a tárhelyet is mi nyújtjuk ügyfeleinknek.

 

Kérjen árajánlatot!