A weblapkészítés folyamata

Egy igazán jól használható és kifogástalanul működő honlap elkészítése több lépésből álló folyamat.

weboldaltervezésTervezés

Először is az Ön igényeivel kell megismerkednünk. Mi a weboldal célja? Ennek a meghatározása a legfontosabb első lépés. Az igények felmérése után a rendelkezésre álló tartalom alapján megtervezzük, hogyan épüljön fel a webolal, és milyen funkciók legyenek beleépítve.

Egyedi weboldaldizájn készítése

A dizájn egy kép formátumú (PSD és JPG) file, ami szemlélteti az elkészült honlap elrendezését, szövegek, képek, fejléc, további elemek kinézetét. A dizájnból vagy annak egyes elemeiből kérés esetén több változat is készülhet. Meglévő dizájn pontos lemásolása is lehetséges, ez esetben az ár jelentősen csökken.

A teljes arculattervezés tartalmazza a honlap látványtervén kívül a hírlevél és cégnévjegy látványtervét is, melyek tökéletesen passzolnak egymáshoz.

A honlap összeállítása

A honlap készítésének ebben a fázisában készül el a tényleges, működő honlap a dizájnból. A honlap ebben a fázisban egy ideiglenes címen lesz megtekinthető az arra jogosultak számára, a nagyközönség tehát nem férhet hozzá, amíg folynak a munkálatok.

A honlapot tartalomkezelő rendszerben (CMS, content management system) készítjük el. A tartalomkezelő rendszer célja, hogy Ön egyszerűen képes legyen tartalmakat (szövegeket, képeket, csatolt állományokat stb.) felvinni a honlapra, és azokat elérhetővé tenni a látogatók számára anélkül, hogy bármilyen technikai részlettel foglalkoznia kellene vagy programozói tudással kellene rendelkeznie.

A CMS előnyei:

  • Honlapja tartalmát ön is könnyedén kezelheti, egyszerűen adhat hozzá új tartalmakat vagy szerkesztheti, módosíthatja a már meglévőket,
  • Számos funkcióval bővíthető (például hírlevéllel, teszttel, kérdőívvel...)

A jól felépített és gyors oldalak a keresőkben is jobb pozíciót kapnak

Mobilbarát (reszponzív) felépítés

Reszponzív = flexibilis, tehát eszközhöz alkalmazkodó weboldalakat készítünk. A dinamikusan felépített weboldalszerkezet mindig optimális felhasználói élményt nyújt: ugyanaz a website tökéletesen illeszkedik a látogató mobilkészülékéhez, tabletjéhez, laptopjához vagy asztali gépéhez.

Megegyező összkép bármilyen eszközről böngészve:

  • Iphone-ról,
  • tabletről,
  • munkahelyi gépről.

Jelenleg még csupán a weboldalak maximum negyede rendelkezik mobilbarát felépítéssel, pedig az internetes keresések több mint felét mobileszközről indítják.

Villámgyors oldalbetöltés

A mobilbarát felépítés mellett kritikus a keresőoptimalizálás (SEO) szempontjából, hogy a weboldalak gyorsan betöltődjenek. Az internethasználók nagy része, különösen a mobilon netezők ugyanis nemritkán csupán 2-3 másodpercig várnak, hogy egy oldal betöltődjön, majd elhagyják az oldalt, és máshol keresik meg az információt. Éppen ezért a böngészők (pl. Google, Bing) találati listáin előnyösebb pozícióhoz jut az, akinek gyorsabb a weboldala.

Honlap feltöltése webszerverre (web hosting), levelezőrendszer üzemeltetése

Az elkészült honlapot elhelyezhetjük saját webszerverünkön, de kérés esetén a megrendelő által megadott webszerverre is feltöltjük. Egyedi e-mail cím igénylése esetén lehetőség van egyedi levelezőszerver üzemeltetésére is. Ezek éves díjáról, látványterv mintákról, és referenciákról érdeklődjön nálunk telefonon vagy e-mailben.