Gombnyomásra érzékeny kapunyitó eszköz kiépítése családi házaknálEgy családi ház viszonylatban manapság már elvárt követelmény, hogy vagy a garázskapu, vagy a kapu automatizált legyen.

 

Ezen igények kielégítse céljából lakatos végzettségű kollégáink segítségével igényes vas- és faipari kialakítású bejárati kapukat és szekcionált- vagy bukó garázskapukat is telepítünk.

Az általunk telepített riasztó rendszerek segítségével megvalósítható, hogy a nagykaput a garázskaput valamint a garázs riasztórendszerét 1 db távirányítóval tudjuk vezérelni, így 3 távirányító helyett 1-et kell használnunk és még az autóból sem kell kiszállni, hogy a riasztót hatástalanítsuk.

A családi házas építkezéseknél jelentek meg a kapuautomatizálási igények. A legismertebb a különböző elektromos garázsajtó, illetve a különböző elven működő nagykaput mozgató rendszerek.

 


 

A garázsajtók esetében alapvetően 2 féle mozgatási megvalósítás alkalmaznak.

 

  • Az egyik (és feltételezhetően egyben legelterjedtebb is) mikor az ajtót egy motor segítségével felcsukjuk a garázs plafonjára. Ennél a kialakításnál meg különböztetünk egyben nyíló ajtót és osztott úgynevezett szekcionált ajtótípusokat.
     

  • A másik megoldás mikor egy redőnyhöz hasonlóan egy dobba tekerjük fel az ajtót.

 

Kapuautomatizálás gombnyomásra történő kinyitással kétszárnyú kapuk esetében.

Ennél viszont több megoldási lehetőség van a nagykapuk nyitására.

 

  • A két legelterjedtebb megoldás az úgynevezett toló megoldás, ahol a kapu teljes hosszban elmozdítható és a kerítés mentén eltolva nyílik ki a kapu,

 

  • a másik megoldás a Szárnyas kapuk nyitása, ahol mindkét szárnyra felszerelünk egy mozgató motort és a szárnyakat 90°-ig vagy 100-110°-ig nyithatjuk ki.
     

 

Valamennyi automatizált eszköz mozgatásánál nagy figyelmet kell fektetnünk a biztonságos működés megvalósítására. Valamelyik mozgatás esetén a becsípődést vagy rácsukódást kell megakadályozni. Ezeket a problémákat korai kialakítások esetén infrasorompókkal tudták megoldani, majd a vezérlő egységek fejlődésével mára maga a motor érzékeli a rácsukódást és megfordítja a mozgás irányát, így megvédve az akadályában lévő tárgyat (autót) vagy személyt. Az infrasorompók sem lettek elhagyva, mindamellett, hogy megmaradt a biztonsági funkciója a rendszer kényelmi szolgáltatásait bővíthetjük vele (pl.: automatikus becsukás, kihajtás után).Referenciák

Gödöllői Ipari Park

Gödöllői Ipari Park

Tűzjelző rendszer telepítése, valamint sorompós beléptetés kialakítása.

Szent István Egyetem Gödöllő

IP alapú kamerás rendszer kiépítése, számítógépes hálózat kiépítése

Gödöllői Királyi Kastély

Analóg kamerás rögzítő központ telepítése, és sorompós beléptetés kialakítása.