A vállalkozások mindennapi életében a legnagyobb segítség a jól megválasztott beléptető rendszer lehet.

Mágneses azonosítót használva lép be egy munkaterületre az arra jogosult.

 

Offline rendszer:

 

Ahol az egyes belépési pontok soha nem állnak kapcsolatban egy központi vezérlő szerverrel, ezeknél minden egyes belépési pontot külön-külön meg kell tanítani, hogy kiket engedhet be.

 

 

 

 

Belépő kódszámmal enged bejutni a rendszer a munkaterületre.

Online rendszer:

 

Ahol a belépési pontok egy központi szervertől kapják a belépési azonosításhoz szükséges adatokat, egy központosított helyen
történhet a rendszer felprogramozása. Ennél a rendszernél, átmeneti ideig elképzelhető, hogy nincs kapcsolat a belépési pont és a szerver között, így egy ideig offline-ként működnek és a saját memóriájából dolgozva végzi a beléptetéshez szükséges műveleteket.

 

 

 


Belépési eszközök:

Egyik ujjról vett ujjlenyomat minta rögzítése után azzal az ujjal azonosít minket a rendszer a továbblépéshez. Ez egyedileg programozható, ki - milyen munkaterületre léphet be.

 

Érintéses eleven működő eszközök

 

Vonalkód olvasó (pl: raktárrendszereknél), mágneskártya olvasó (pl: bankkártyák esetében), Chip kártya olvasó (pl: Smart kártya, Supershop kártya), ujjlenyomatos azonosító, tenyér azonosító, egyszóval minden olyan azonosító eszköz, ahol fizikai kontaktusra van szükség az azonosítás elvégzéséhez.

 

 

 

Kulcstartóra akasztható azonosító eszközzel történő belépés a munkaterületre.

 

Érintés nélküli elven működő eszközök

 

Rádió Frekvenciás úgynevezett proximity kártyás olvasók, proximity chip kártyás olvasók, Íriszazonosító. Ezeknél az azonosítás fizikai érintkezés nélkül jön létre, melynek előnye, hogy az azonosításra használt eszközök nem kopnak, koszolódnak a használatuk során.

 

 

 

Az online beléptető rendszerek egyik igen hasznos kiegészítő funkciója úgynevezett Munkaidő nyilvántartó alkalmazás, mely segítéségével a dolgozók munkaidejét percre pontosan ki tudjuk keresni a rendszerből. A rendszert interfész segítségével számos bérszámfejtő rendszerhez hozzá lehet kapcsolni, így a hónap végi bérszámfejtési mizériát pár perces ujjgyakorlattá lehet zsugorítani.

 

Az érintés nélküli beléptető rendszerekhez szükséges biometrikus azonosítókról bővebb információért kattintson ide.